دوره کاردانی
دوره کاردانی:
کاردانی یا فوق دیپلم، به دورهای از آموزش عالی گفته میشود که پیشنیاز آن، دیپلم متوسطه یا مدرک پیشدانشگاهی است. به کسی که این دوره را با موفقیت به پایان برساند، مدرک کاردانی اعطا میشود. ومعادل انگلیسی ان Associate degree میباشد. تعداد واحدهای درسی دوره کاردانی بر حسب رشته، حداقل ۷۲ و حداکثر ۹۵ واحد و طول دوره دو الی سه سال است. بر اساس مقررات آموزشی، سقف مجاز تحصیل این دوره سه سال و نیم تعیین شدهاست.
۱ انواع کاردانی
۱.۱ کاردانی پیوسته
۱.۲ کاردانی ناپیوسته
انواع کاردانی
در ایران، دوره کاردانی یا فوق دیپلم بر دو نوع است:
کاردانی پیوسته
که ویژه فارغ التحصیلان هنرستانهای «فنی و حرفهای» یا «کار و دانش» است. این افراد، برای شروع به تحصیل در دوره کاردانی، ملزم به ارائه مدرک دیپلم و شرکت در آزمون کاردانی پیوسته در رشته تحصیلی مربوط به دیپلم هستند؛ و فقط میتوانند در رشته تحصیلی که دیپلم گرفتند در رشته کاردانی ادامه تحصیل دهند. دانشکدههای فنی و حرفهای، دانشگاه فنی و حرفهای و همچنین سما دانشگاههای آزاد اسلامی که بدون کنکور سراسری دانشجو میپذیرد یکی از برگزارکنندگان اصلی این دورههای میباشند.
کاردانی ناپیوسته
که ویژه فارغالتحصیلان پیشدانشگاهی است. این افراد، برای شروع به تحصیل در دوره کاردانی، ملزم به شرکت در آزمون سراسری و کسب مدرک پیش دانشگاهی هستند. تعداد واحدهای درسی دوره کاردانی ناپیوسته بهطور متوسط ۸۲ تا ۹۵ واحد درسی میباشد. طول دوره کاردانی ناپیوسته دو و نیم الی سه سال می باشد و در مقایسه با کاردانی پیوسته، یک یا دو ترم تحصیلی بیشتر دارد.